Trendyol’da Mağaza Açmak

Trendyol’da Mağaza Açmak

Türkiye’nin en büyük ve en popüler online pazarlarından biri olan Trendyol’da çok kolay bir şekilde mağaza açmak mümkündür.

Trendyol Nedir?

Trendyol; 2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan, Türkiye’nin en büyük online pazarlarından birisidir. Trendyol’un asıl amacı; bünyesinde birçok markayı bir araya getirerek tek merkezden kolay bir şekilde alışveriş yapılmasını sağlamaktır. Birçok kategoride yılda 300 milyondan fazla ürünü müşterilerine ulaştırmaktadır. Buna ek olarak da Trendyol’un kendine ait olan kadınlar ve erkekler için Trendyolmilla ve Trendyolman adında iki adet markası bulunmaktadır. Trendyol’da satılmakta olan tüm ürünler o markaya ve o dükkana ait olup tamamen orjinaldir. Yüksek güvenlik sistemiyle bilgileriniz kayıt ederek güvenli bir alışveriş yapmanızı sağlamaktadır. Ayrıca trendyol’a üye olmak da tamamen ücretsizdir.

Trendyol’un Avantajları Nelerdir?

Online satış yapmanın en doğu adreslerinden biri olan Trendyol’un satıcılara sağladı birçok avantaj bulunmaktadır. Öncelikle Trendyol sayesinde birçok insana rahat bir şekilde ulaşmanız mümkündür. Çünkü Trendyol’un milyonlarca üyesi bulunmaktadır. Bu da markanızı rahat bir şekilde tanıtmanıza yardımcı olmaktadır. Trenyol’un müşteri memnuniyeti bölümü sayesinde ne kadar çok puan ve güzel yorumlar alırsanız ürünleriniz de o kadar üst sıralara çıkacaktır. Trendyol’da mağaza açmak ürünlerinizi sergilemenize ve farklı reklam kanalı yaratmanızı sağlamaktadır. Tüm bunlara ek olarak da Trendyol’da bulunan diğer mağazaları inceleyerek ve takip ederek onların fiyatlandırma ve yaptıkları kampanyaların analizini sağlayabilirsiniz bu da satış yapmanızı oldukça kolaylaştırmaktadır.

Trendyol’un Dezavantajları Var Mıdır?

Trendyol’un satış yapma ve mağaza açma konusunda birçok avantajının yanı sıra bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Trendyol’da satışını yaptığınız her bir ürün üzerinden belli bir miktarda komisyon ücreti kesilmektedir. Bu komisyon da elde edeceğiniz kâr oranının az da olsa düşmesine sebep olmaktadır. Trendyol’da çok fazla mağaza olması sebebiyle yoğun rekabet içerisine girebilirsiniz. Bu da bazen öne çıkma amacıyla ek ücretler ödemenize sebep olabilmektedir. Trendyol’da kendi markanızı oluşturmak biraz zor olabilmektedir. Çünkü müşteriler genellikle marka yerine ürün aramaktadırlar. Tüm bunlara ek olarak da diğer her markada olduğu gibi Trendyol’da da satış yapma amacıyla uyulması gereken bazı kurallar vardır ve bu kurallara uyulmama karşılığında satış yapma hakkınız elinizden alınmaktadır.

Trendyol’da Nasıl Mağaza Açılır?

Öncelikle satış yapmak için Trendyol’da bir mağaza açmanız gerekmektedir. Trendyol’da mağaza açmanın en önemli kuralı bir şirketiniz olmasıdır. Çünkü şirketiniz olmadan Trendyol’da satış yapamazsınız. Eğer şirketiniz varsa Trendyol’un sitesindeki başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu formda doldurmanız gereken bazı bölümler vardır bu bölümler;

  • Şirket ticaret unvanı
  • Şirket türü
  • Vergi kimlik numarası
  • Ticari sicil numarası
  • Satış yapılacak kategori
  • Ad soyad
  • E- posta
  • Cep telefonu numarası
  • Başka sanal Pazar yerlerindeki veya kendi e- ticaret sitenizin linkleri

Şeklindedir. Bu alanları sorunsuz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra eğer olumlu bir sonuç alırsanız formdaki paylaştığınız iletişim bilgileri üzerinden bilgilendirilmektesiniz. Bu onay süreci değişiklik gösterebilmektedir. Bunlara ek olarak da eğer başvuru formunuz onaylanırsa vergi levhası, faaliyet belgesi ve ticaret sicili gazetesi gibi çeşitli ek belgeler de istenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir