Okunması Gereken Kişisel Gelişim Kitapları

Okunması Gereken Kişisel Gelişim Kitapları

Değişim sürecine dahil olmak ve yeni bir hayata merhaba demek ister misiniz? Kişisel gelişim kitapları okuyarak dünyaya ve yaşama olan bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

Kişisel Gelişim Kitabı Nedir?

Tüm dünyada en çok satılan kitaplar arasında yer alan kişisel gelişim kitapları, ülkemizde de önemli bir yerde konumlanmış durumdadır. Gerek yabancı yazarların gerekse Türk yazarların kaleminden çıkan pek çok kitap, bireylerin yaşamını değiştirmiştir. Siz de yaşamınıza yön vermek, olumsuz giden durumları lehinize çevirmek, bakış açınızı değiştirerek hayatı anlamlandırmak istiyorsanız kişisel gelişim kitapları okumaya başlayabilirsiniz.

Kişisel gelişim, bireyin kendisini gerçekleştirmesi kapsamında ziyadesi ile önem arz eden bir konudur. Bireyin gelişimine katkı sunan pek çok etmen bulunmaktadır. Zihinsel ve bedensel anlamda gelişimin başladığı erken çocukluk döneminden yaşlanıncaya dek kişisel gelişim devam etmektedir. Ancak kişisel gelişim kitabı okumak, diğer pek çok gelişimden farklı olarak gönüllü yapılan bir faaliyettir.

Son birkaç yılda kişisel gelişim alanında yazılan ve çokça eleştirilen bazı kitaplar nedeni ile kişisel gelişim kitaplarına olan bakış açısı olumsuz anlamda değişmiştir. Bu durum bu tür kitapların satış oranlarını da azaltmıştır ve gerçek kişisel gelişim kitabı yazarları yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmiştir. Ancak pek çok bireyin hayatını ve düşünce yapısını değiştiren, alanında öncü olmuş yazarların kaleminden çıkan, önemli kişisel gelişim kitapları da bulunmaktadır. Kişisel gelişim kitapları, seçici olunduğu zaman oldukça yapıcı bir yaklaşımı beraberinde getirmektedir. Peki, önerilen ve okunması gereken kişisel gelişim kitapları hangileridir?

Öneri Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel gelişim kitabı denildiği zaman akla kült olarak bazı eserler gelmektedir. Bunlardan biri olan İnsan Mühendisliği, Nüvit Osmay’ın kaleminden çıkan ve kişisel gelişim denildiği zaman akla ilk olarak gelen kitaplardan biri ve aynı zamanda ilkidir. Bu eser, ülkemizde kişisel gelişim alanında çığır açmıştır ve kişisel gelişim alanında dilimize kazandırılan ilk eserlerden biridir.

Bir Daniel Goleman kitabı olan Duygusal Zeka kitabı, listemizde yer alan olmazsa olmaz kitaplar arasında yer almaktadır. Bu kitap aynı zamanda psikoloji alanında da çığır açmayı başarmıştır. Özellikle de eğitimci ve ebevenylerin okuması gereken bu kitap, EQ’nun IQ’dan daha değerli olduğunu savunuyor.

David Burns, İyi Hissetmek kitabı ile karşımıza çıkıyor.bir psikiyatr olan David Burns, anksiyete ile başa çıkma noktasında pek çok insanın ihtiyacı olan bilgileri İyi Hissetmek kitabında ele alıyor. Zaman zaman yaşanan hiçbir şey yapmak istememe sorunsalının üstesinden gelmek için İyi Hissetmek’i okuyabilirsiniz.

Kişisel gelişim kitapları denildiği zaman yapılan listede olmazsa olmaz bir noktada yer alan Yaşam Koçum Aristo, Jules Evans’in en önemli eserleri arasında yer almaktadır. Evans, diğer kişisel gelişim yazarlarından farklı olarak kişisel gelişimi tarihin eski dönemlerinden yaşamış olan filozoflardan itibaren ele alıyor.

İnsanın Anlam Arayışı kitabına gelecek olursak, yazarı Victor E. Frankl olan bu kitap kişisel gelişim kitapları arasında en çok ilgi gören kitaplardan bir tanesidir. Kitap otuzun üzerinde dile çevrilmiştir ve 12 milyondan daha fazla kişi tarafından satın alınmıştır. Toplama kampından çıkan anılarla varoluş mücadelesini ele almaktadır.

Son olarak, kişisel gelişim kitabı alanında olsa da aslında bir felsefe kitabı olan Akıllı Yaşama Sanatı kitabını muhakkak okumalı ve dünyaya Baltasar Gracian’ın gözünden canlandırmalısınız. Kişisel gelişim kitabı okumak size iyi hissettirecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir