Amazon FBA İle Yurtdışında Satış

Amazon FBA İle Yurtdışında Satış

Satış yapmak isteyen kişilerin yükünü büyük ölçüde kolaylaştıran Amazon FBA sistemi; satıcılara yurtdışında da çok kolay bir şekilde satış imkanı sunmaktadır.

Amazon FBA Nedir?

Fullfilled by Amazon (Amazon FBA); satış yapmak isteyen kişilerin en çok zorlandığı kısım olan ürün depolaması ve kargo işlemlerini büyük ölçüde kolaylaştıran bir sistemdir. Dünyanın en popüler e-ticaret sitesi olan Amazon’un geliştirdiği bu Amazon FBA sistemi sayesinde üretimi kendinize ait ya da diğer ülkelerden satın aldığınız ürünleri; Amazon’un kendi deposuna yollayarak, satış işlemlerini buradan gerçekleştirmeniz mümkündür. Ürün depolama ve kargo gibi süreçleri karşılayarak sizin paradan ve zamandan tasarruf yapmanızı sağlayan Amazon FBA, Satış sonrasında da satıcıdan bir miktar ücret almaktadır. Ayrıca Amazon dışında satış yaptığınız yerler için de Amazon depolarını kullanabilirsiniz.

Amazon FBA Süreci Nasıldır?

Öncelikle Amazon’da bir satıcı hesabı oluşturmalısınız. Satıcı hesabı oluştururken karşınıza iki seçenek çıkmaktadır. Bunlardan birincisi; “kişisel”, ikincisi ise “profesyonel” hesaplardır. Eğer ilk defa satış yapacaksanız ve çok tecrübeniz yoksa Amazon’da kişisel hesap açmanız, satış konusunda profesyonel ve yeterince tecrübeye sahipseniz profesyonel hesap açmanız önerilmektedir. Açtığınız hesapta FBA kurulumunu da gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonra ise Amazon’un yönergelerine göre ürünlerinizi yollamaya hazırlamalısınız. Bundan sonraki kısımda ürünleriniz Amazon’un depolarına gider, orada belli bir düzene göre sıralanır ve siparişe hazır hale getirilir. Amazon gelen siparişleri sizin yerinize paketleme ve kargolama yaparak satış sürecini gerçekleştirir. Satıcılar da bu satış sürecini takip etmektedir.

Amazon FBA Yurtdışı Satışı

Amazon’un FBA’nın dünyada 14 ülkede kendine ait lokasyonu bulunmaktadır. Bu ülkeler şunlardır: ABD, Çin, Kanada, Japonya, Meksika, Brezilya, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Avustralya ve Hindistan’dır. Amazon FBA sadece yurt içinde değil yurtdışında da satış yapmanıza yardımcı olmaktadır. Eğer Amerika ve Avrupa gibi yerlerde nasıl satış yapacağınızla ilgili çok fazla bilgiye sahip değilseniz Amazon bu konuda size yardımcı olmaktadır. Ürünlerinizi yurtdışındaki Amazon depolarına göndermeniz mümkündür. Ürünlerinizi yurtdışında satışa göndermek istiyorsanız; Amazon sizden nakliye ve taşıma masrafları için belirli ücretler almaktadır. Ancak, bu işlemleri kendi başınıza halletmeye çalıştığınızda karşılayacağınız ücretten çok daha az olması muhtemeldir. Amazondan yurtdışına ürün gönderirken dikkat etmeniz bazı durumlar bulunmaktadır. Ürünlerinizin gönderildiği ülke, ürünlerin nereden gönderildiği, ürünlerinizin türü, bireysel ya da tüzel açıdan yasal ve vergisel yükümlülükleriniz gibi durumlar satış işleminizin sorunsuz bir şekilde yürümesi için oldukça önemlidir. Özellikle ülkelerin kendilerine ait yasal yükümlülükleri bulunmaktadır. Bunları iyi bir şekilde araştırmanız gerekmektedir.

Amazon FBA Hizmet Bedelleri Nelerdir?

Amazon FBA ile satış yaparken belirli hizmet bedelleri ve komisyonlar bulunmaktadır. Bu komisyonlar ortalama %22’ye kadar çıkabilmektedir. Bu hizmet bedelleri ve komisyonlar şu özelliklere göre değişkenlik göstermektedir;

  • Satışını yapacağınız ürünün ağırlığı
  • Satışını yapacağınız ürünün paket boyutları
  • Satışını yapacağınız ürünün depolama masrafı
  • Satışını yapacağınız ürünün paketleme masrafı
  • Satışını yapacağınız ürünün gönderileceği ülke veya eyalet

Amazon, bu özellikleri göz önünde bulundurarak satıcılardan belirli ücret talep etmektedir. Bu talep edilen ücretler de Amazon’da bulunan hesabınızdan otomatik olarak kesilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir